Vítejte u našeho dnešního příspěvku! Dnes se podíváme na to, jak SAP S4 HANA přináší významná vylepšení oproti staršímu systému SAP R3 Fiori a jak může váš podnik těžit z tohoto upgradu. Uvedeme si praktické příklady výhod a nevýhod, abyste měli jasnou představu o tom, co upgrade znamená v praxi.

Co je to SAP S4 HANA a SAP R3 Fiori?

SAP R3 Fiora je osvědčený podnikový systém s přívětivým uživatelským rozhraním, zatímco SAP S4 HANA je jeho modernější nástupce, postavený na in-memory databázi HANA. Tento nový systém přináší rychlost, flexibilitu a rozšířené možnosti analýzy, které mohou podnikům pomoci lépe se orientovat v dnešním rychle se měnícím obchodním prostředí.

Výhody SAP S4 HANA a praktické příklady

1. Rychlost a výkon
– Představte si, že vaše firma provádí měsíční finanční uzávěrky. Zatímco v SAP R3 Fiora by analýza trvala několik hodin, SAP S4 HANA to zvládne během minut. Tato rychlost umožňuje rychlejší rozhodování a efektivnější reakci na tržní změny.

2. Zjednodušené procesy
– Ve vaší společnosti je proces schvalování nákupů časově náročný. S přechodem na SAP S4 HANA se tento proces stává automatizovaným a snadno spravovatelným, což uvolňuje čas zaměstnancům na jiné úkoly.

3. Lepší integrace
– Vaše oddělení prodeje a marketingu mají problémy se sdílením důležitých informací. SAP S4 HANA zlepšuje integraci mezi těmito týmy, což vede k lepší koordinaci kampaní a zvyšuje prodejní výsledky.

4. Rozšířená analytika
– Chcete lépe rozumět chování vašich zákazníků. S SAP S4 HANA můžete využít pokročilé analytické nástroje pro sledování interakcí zákazníků a získávat přehledy, které vám pomohou vylepšit jejich zkušenost a zvýšit prodej.

Možné nevýhody a praktické příklady

1. Náklady na upgrade
– Upgradování na SAP S4 HANA vyžaduje počáteční investici do nového softwaru a možná i hardware. Například malá výrobní společnost může zjistit, že celkové náklady na upgrade přesahují její očekávání kvůli potřebě nového serverového hardware a školení zaměstnanců.

2. Potřeba adaptace
– Po upgradu se zaměstnanci musí naučit nové procesy a funkcionalitu. V prvních měsících může dojít k dočasnému poklesu produktivity, jak se účetní seznamují s novým systémem reportování.

Proč přesto zvážit upgrade?

Přechod na SAP S4 HANA přináší významné výhody, které mohou vaši firmu posunout vpřed, od větší rychlosti a efektivity až po lepší analýzy a rozhodování. Tyto příklady ukazují, jak mohou reálné situace vypadat v praxi a jak můžete z upgradu těžit.

Závěr

Upgrade na SAP S4 HANA je významným krokem pro jakoukoliv firmu, ale jeho výhody často převáží počáteční náklady a výzvy adaptace. S naším týmem odborníků můžete tento přechod zvládnout hladce a efektivně, maximalizovat vaše investice a zajistit, že vaše firma zůstane konkurenceschopná v digitálním věku.

Děkujeme za vaši pozornost k tomuto tématu. Pokud máte jakékoli dotazy nebo potřebujete pomoc s vaším projektem upgrade, neváhejte nás kontaktovat. Jsme tady, abychom vám pomohli na každém kroku cesty.

    Formulář pro zájemce o služby digitalizace a SAP

    O co máte zájem? Můžete vybrat víc možností

    Nejnovější příspěvky

    Newsletter