Dnes se podíváme na něco, co by vám mohlo výrazně zjednodušit život a zároveň zvýšit efektivitu vašich podnikových systémů. Zabýváme se technologií, která stojí za jedním z nejzásadnějších pokroků v oblasti ERP systémů posledních let – in-memory databází SAP HANA, která je jádrem systému SAP S/4HANA.

Co je to in-memory technologie?

In-memory technologie je způsob, jakým SAP HANA zpracovává a ukládá data přímo v operační paměti (RAM) vašeho systému, což je oproti tradičním databázovým systémům, které data ukládají na disk, značně rychlejší. Tento přístup umožňuje okamžitý přístup k datům a jejich rychlejší zpracování, což je ideální pro komplexní a náročné operace, které vyžadují okamžité výsledky.

Přínosy in-memory technologie pro SAP S/4HANA

1. Zrychlení procesů

Využitím RAM pro databázové operace dramaticky zvyšujeme rychlost zpracování dat. To znamená, že transakce, které trvaly několik minut, nyní mohou být dokončeny v řádu sekund. Představte si, že pracujete na finanční uzávěrce a potřebujete zpracovat obrovské množství dat. S tradičním systémem byste museli čekat, ale s SAP S/4HANA je vše hotovo téměř okamžitě.

2. Real-time analýzy a reporting

Díky možnosti provádět analýzy v reálném čase můžete okamžitě reagovat na vývoj situace v podniku. Například pokud se objeví problém ve výrobě, systém vám okamžitě ukáže, kde přesně dochází k zádrželám, což umožňuje rychlou reakci a minimalizaci downtime.

3. Zjednodušení IT krajině

SAP S/4HANA redukuje potřebu mít mnoho různých systémů a databází, protože vše je integrováno do jednoho systému, který zvládá jak transakční, tak analytické operace. To vede ke snížení IT složitosti a nákladů na údržbu.

Jaké výzvy přináší migrace na SAP S/4HANA?

1. Počáteční náklady a složitost migrace

Ano, migrace na SAP S/4HANA může být nákladná a složitá, zvláště pro velké organizace s rozsáhlými daty a složitými procesy. Ale tato investice se dlouhodobě vyplatí díky výraznému zvýšení efektivity a snížení operativních nákladů.

2. Potřeba školení uživatelů

Nové technologie vyžadují nové dovednosti. Uživatelé budou potřebovat školení pro práci s novým systémem a jeho rozhraním. Ale s přístupným a intuitivním rozhraním SAP Fiori se učení stává snadnějším a efektivnějším.

3. Zajištění kompatibility

Integrace SAP S/4HANA s ostatními systémy a aplikacemi může vyžadovat další práci na zajištění kompatibility a hladkého přechodu. Nicméně, jednou zvládnuté, přináší toto řešení mnohem větší flexibilitu a možnosti integrace.

Jak se stát lídrem v digitální transformaci?

Začleněním SAP S/4HANA do vašeho podnikání se nejen zvyšuje efektivita a snižují náklady, ale také se otevírají nové možnosti pro inovace a růst. A my, jako profesionálové v SAP supportu a projektech, jsme zde, aby jsme vám pomohli na každém kroku této cesty. Migrace na SAP S/4HANA není jen technologický upgrade, je to strategické rozhodnutí, které vám může umožnit předehnat konkurenci.

Tak co říkáte, jste připraveni vzít vaše podnikání na další úroveň s SAP S/4HANA? My ano, a jsme zde, abychom vám s tím pomohli. Kontaktujte nás ještě dnes a zjistěte, jak můžeme transformovat vaše podnikové procesy a připravit vás na budoucnost.

    Formulář pro zájemce o služby digitalizace a SAP

    O co máte zájem? Můžete vybrat víc možností

    Nejnovější příspěvky

    Newsletter