Pod označením SAP se skrývá podnikový informační systém. Někdy se mu říká SAP R/3 nebo ECC 6. SAP systém obsahuje moduly, které pomáhají řídit provoz firmy jako takové – od nákupu, přes výrobu až po expedici.

SAP moduly

Někdy bývá zmiňována také komponenta BC (Basis Components), pod kterou se skrývají administrátorské / správcovské transakce SAPu, které používají především SAP Administrátoři, ne běžní uživatelé (Key User, End User).

Společnost SAP dále vyvijí software, který pomáhá řídit další činnosti firmy, nejznámější jsou zřejmě SAP BW (Business Warehouse) a SAP CRM (Customer Relationship Management).

SAP Business Warehouse slouží především jako nástroj pro řízení podniku. Shromažďuje totiž agregovaná data například za více závodů, produktových řad atd. a převádí je do pochopitelných reportů, které slouží především k řízení a vylepšování určitého procesu (například snižování skladových zásob).

SAP CRM je typ softwaru, který pomáhá řídit obchodní vztah se zákazníky. Můžeme tak evidovat nejenom zákazníky samotné, ale i tzv. Opportunities = obchodní příležitosti nebo jednotlivé důležité obchodní jednání se zákazníky. Zákazníky si díky tomuto softwaru mohou postupně přebírat různí pracovníci, přičemž každý z nich plynule přidává do vztahu svoji přidanou hodnotu, o čemž ostatní zaměstnanci ví.

Hezkou ukázkou může být, že např. Account manažer přesně ví, kdy zákazník volal na zákaznickou linku, co měl za problém a kdo to s ním řešil.

V čem všem mi ITICA v oblasti SAPu pomůže?

Společnost ITICA se zaměřuje na komplexní pomoc s programem SAP. Rádi vám nebo vaší firmě pomůžeme především ve dvou oblastech:

a) Školení SAP
b) SAP support
c) Implementace e-kanban software Productoo (Industry & Manufacturing 4.0 software family)

    Formulář pro zájemce o služby digitalizace a SAP

    O co máte zájem? Můžete vybrat víc možností

    Nejnovější příspěvky

    Newsletter